Välkommen till Glutenfri Bakglädje
Alla ska ha samma möjlighet att njuta av gott fika
Min passion för glutenfritt
Glutenfri Bakglädje föddes ur en passion för att skapa härliga bakverk utan gluten. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter, recept och tips så att alla kan njuta av bakning.

Om mig
Min resa och hur jag började baka utan gluten
Mitt namn är Johanna.
När jag var i 24 års ålders hade jag tampas med hemska eksem och inflammation i lederna i flera år. Jag testade allt mellan kortison och mjukgörande och ingenting hjälpte. Har även varit till en mängd läkare men ingen hade prickat rätt.
Men så läste jag på en sida, minns inte vilken, men att om man ändrade kosten så kan eksemen bli bättre.
Jag hade inget att förlora så jag började testa mig fram. Började med att plocka bort mjölkprodukter i några månader. Men det blev ingen uppenbar förbättring. Sen testade jag att ta bort gluten. Och efter det minskade eksemen och inflammationen försvann.
Dock var inte alla eksem borta så jag började googla (trots att det är på egen risk, att googla alltså) och fann information om sambandet mellan inflammatorisk kost och atopiska eksem.
Så jag gjorde sista försök och gick till en ny läkare. Hon såg direkt vad det var. Jag fick stränga order att sluta med kortison. Och bara använda Canoderm.
Det var psoriasis. Hon berättade lite kort om sjukdomen och vad som händer i kroppen och då slog det mig att jag hade plockat bort en stor del av den inflammatoriska kosten jag ätit i många år. Vetemjöl, gluten.
Jag frågade henne om det fanns något samband och ja det är ju inte omöjligt men hon yttrade också att det finns alldeles för lite forskning på området för att hon som läkare skulle kunna hävda ett säkert samband.
Men hon sa också att om du upplever att du mår bättre så försök hålla den kosten.
Och det har jag gjort sen dess.
Idag är jag helt symptomfri förutom några mindre skov som kommit under alldeles för stressiga perioder i samband med höjt sockerintag. Tänk vad förändringar i kosten kan göra.
Och där föddes intresset för glutenfri bakning och matlagning. Utbudet i frysdisken och på butikshyllorna var inte direkt så bra på mitten av 2010 talet. Och jag var ju van att kunna äta allt gott. Så jag bestämde mig för att börja experimentera.
Utan att kompromissa på smak eller textur. Det ska vara så gott att man aldrig kan tro att det är glutenfritt.
Och där är vi idag.
Många års experimenterande har jag många härliga recept som jag vill dela med mig av till er.
Allt ifrån super enkla till mer avancerade varianter.
För jag vill att alla ska ha möjlighet att njuta utan att kompromissa på smak eller konsistens.
Bli en del av vår bakglädje
Låt oss baka tillsammans!
Följ med på resan av glutenfritt bakande. Upptäck läckra recept och inspirerande tips för att lyckas med dina egna bakverk.