Den här sommarbakelsen glutenfria Savoiardikex med smak av jordgubb, rabarber samt vanilj, är en perfekt bakelse om man har lite för lite tid men ändå vill bjuda på något alldeles extra och imponerande. Det är den perfeka bakelsen!
Man kan också lägga ribban själv hur svårt man vill göra. Man kan köpa en god bärkompott eller sylt om man inte hinner eller vill koka en själv. Man kan använda färdig saft i stället för sockerlagen från kompotten.
Det bästa är också om man kan förbereda den dagen innan, eller på morgonen om det ska ätas på kvällen. Då blir den som godast och det bästa är att då är det bara dekorationen kvar.
Det här receptet ger 6 st bakelser (men kan dubbleras om man vill det)
Ingredienser:
Kompott:
Mascarpone kräm:
Dekorationer jag använde (men man kan ta vad man vill)
Färska jordgubbar
Oxalis (ätbar klöver)
Penséer
Gör så här:
Börja med kompotten.
Nu är det dags för mascarponekrämen.
Förberedelse & Montering:
På bilden ovan har jag spritsat mascarponekrämen mellan två kex och doppat dom i sockerlagen. Samt gjort en liten grop i mitten för kompotten.
På bilden har jag lagg kompotten i mitten av bakelsen. Nästa steg är att spritsa eller klicka ut resterande mascarponekräm för att sen ställa in bakelserna i kylen för att vila.
©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.
Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna
Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.