Ibland blir man väldigt sugen på något gott men inte orkar starta ugnen eller spendera alldeles för mycket tid. Då är dessa glutenfria vit chokladbollar en favorit. Till skillnad från vanliga chokladbollar har dessa smak av vit choklad, brynt smör vilket ger en lätt kola smak. Perfekt om man är sugen på något sött. 

 

1 sats ca 15 - 20st bollar (beroende på storlek så klart)

 

Ingredienser:

  • 100g smör
  • 100g vit choklad
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • ½ dl strösocker
  • 3,5 - 4 dl mixade glutenfria havregyrn (går även bra med hela)
  • Kokos till topping

 

Gör så här:

  • Bryn smöret i en kastrull. När smöret smält är det viktigt att vispa hela tiden så det inte bränns i botten. Karamelliseringen av smöret börjar på riktigt när smöret tystnar i kastrullen. Då får man vara extra vaksam så man inte bränner. 
  • Bryt sen chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen i det varma smöret. Vispa till alla choklad bitar har löst upp sig. 
  • Bland sen ner strösocker, vaniljsocker och salt. Rör nu ordentligt med en slev eller slikepott så allt blandas. 
  • Blanda sen ner de mixade havregrynen och blanda väl. 
  • Låt nu smeten svalna. Det kan man med fördel göra i kylskåpet. 
  • När smeten har svalnat rulla till bollar som sen rullas i kokos. 
  • Låt stelna i kylskåpet. Om det skylle bli några över kan dessa även frysas. 

 

 

Glutenfria Vita Chokladbollar
Med smak av vit choklad och brynt smör.

Tips! 

Om man rostar kokosen i en torr stekpanna innan man rullar bollarna i den får kommer kokos smaker fram ännu mer 

©Upphovsrätt. Alla rättigheter förbehållna.

Vi behöver ditt samtycke för att kunna hämta översättningarna

Vi använder en tredjepartstjänst för att översätta innehållet på webbplatsen, vilken kan samla in uppgifter om dina aktiviteter. Läs informationen i integritetspolicyn och godkänn tjänsten för att hämta översättningarna.